19:00

Vetlanda BK

Slutspelat för VBK i SM-slutspelet

Det var ett skadedrabbat VBK som kom till spel till det tredje kvartsfinalmötet med Villa Lidköping. Saknades gjorde Joakim Andersson som har en bruten tumme som är gipsad och inte heller Mikael Nilsson och Robin Folkesson kunde spela.

I de två tidigare kvartsfinalmötena har Villa gjort ett tidigt ledningsmål (tre minuter resp 21 sekunder). Det upprepades också denna gång då David Karlsson smäller en straff upp i nättaket till 1-0 för Villa efter fem minuter.
Efter tretton minuter spelar Martin Landström fram Pontus Vilén som i friläge sätter upp bollen i nättaket till kvittering 1-1.
I den 20:e minuten skjuter Villas Martin Johansson ett skott efter isen strax utanför straffområdet och Villa tar ledningen med 2-1.
Men VBK spelar bra i första halvlek och i den 33:e minuten spelar Johan Löfstedt till Martin Landström som ur snäv vinkel sätter bollen i mål och VBK har kvitterat till 2-2.
Då VBK är bra med i första halvlek, även om Villa hade det mesta av bollinnehavet, så kändes onekligen retfullt när Johan Esplund gav Villa ledningen med 3-2 strax före pausvilan.

I början av andra halvlek drabbas VBK av två utvisningar i snabb följd. Då gjorde David Karlsson mål på frislag och Villa hade ledningen med 4-2 efter 51 minuter. När sedan Villa gör ytterligare två mål strax efter, 5-2 på hörna genom Daniel Andersson i den 55:e minuten och 6-2 Martin Karlsson i den 59:e minuten, så känns matchen avgjord.
Resten av matchen blir det rätt öppet spel från båda håll.
VBK gör två mål till i matchen och båda målen efter riktigt bra anfall. I den 63:e minuten spelar Pontus Blomberg bollen till Johan Löfstedt som spelar vidare till Daniel Johansson som kan rulla bollen i mål till kvittering 3-6. Villa gör tre mål fram till 9-3, innan matchens sista mål görs av Daniel Johansson som i den 82:a minuten driver igenom Villaförsvaret och avslutar elegant med att sätta upp bollen i mål.
Villa vinner till slut det tredje kvartsfinalmötet med 9-4.
Villa Lidköping går vidare till semifinal och laget är helt klart en väldigt stark kandidat till att kunna vinna SM-guld.

Vetlanda BK var aldrig nära att rubba Villa Lidköping i kvartsfinalserien. Men VBK har ändå gjort en mycket bra säsong och ska vara stolta över sin insats sett över hela säsongen. Starkt att sluta femma i elitserien och framtiden ser helt klart ljus ut för Vetlanda BK.